Welkom bij de site van Mannenkoor St Caecilia Sweykhuizen.
Mannenkoor Sweikhuizen is een profaan koor waarin mannen in de leeftijdsgroep vanaf 20 jaar naar hartelust zingen. Sweikhuizen is een klein idyllisch kerkdorpje gelegen tegen de helling van een heuvel in Zuid-Limburg, ingeklemd tussen de woonkernen van Sittard-Geleen, Beek en Schinnen. Wekelijks wordt er gerepeteerd onder enthousiaste leiding van Hans Luesink aan een internationaal breed georiënteerd repertoire. Het is recentelijk bewezen dat zingen het positieve uit de mens naar boven haalt en dat zelfs onderzoeken aantonen dat zingen stressverlagend werkt. In onze jachtige maatschappij is het misschien goed om een moment te onthaasten en stil te staan bij prachtige koorklanken. U wordt daarom van harte uitgenodigd om ons te bezoeken tijdens een repetitie- avond. De klanken van St Caecilia zullen u aangenaam verrassen. Daarnaast beveel ik u van harte deze site aan via welke wij u op de hoogte houden van onze activiteiten.
Funs Boyens voorzitter

150 JAAR OUD EN SPRINGLEVEND
Op 6 januari 1875 werd Mannenkoor St. Caecilia opgericht en bruist nog steeds van energie. Ook voor dit jaar staat de kooragenda vol met interessante optredens. Mocht u geïnteresseerd zijn om bij dit vriendenkoor te komen zingen, dan bestaat de mogelijkheid om geheel vrijblijvend kennis te komen maken op donderdagavond tijdens een repetitie in het Raevenhuis in Sweikhuizen (tijdelijk in het gemeenschapshuis ‘t Trefpunt in Munstergeleen), aanvang 19.45 uur.
Is uw belangstelling gewekt en wilt u meer informatie, neem dan contact op met de secretaris, de heer Paul Theeuwen, tel. 06-29427890 of 046-4752042.

Sterre der Zee, Maastricht