Audio en Video

04 November 2023 KlankKleurFestival Oranjerie Roermond
Op uitnodiging van de Vereniging Nederlandse Koren (VNK) werd afgelopen 4 november door het koor deelgenomen aan het driedaagse “Klankkleur festival”. Bij dit Festival heeft men gekozen voor een open podium setting, d.w.z. keuzevrijheid m.b.t. repertoir zonder jurering. Het festival vond plaats in de vernieuwde zalen van de Oranjerie in Roermond. Het optreden van Mannenkoor Sweikhuizen in samenwerking met het Mannenkoor Brunssum bestond uit het uitvoeren van een vijftal werken begeleid door onze pianist Toon Konings. De geluidopnames van de uitvoering zijn gemaakt en onder regie van L1 en worden gebruikt voor het programma “Blaaskracht”. Klik hier om de integrale opname te beluisteren.
 
De werken met titels: Bring him Home, Carmen Carmela, Ol’ man river, Sentimental journey en ’t Greun van ’t graas. Deze werden beluisterd en gewaardeerd door het publiek en een deskundig panel onder leiding van M. Haspenslag. In een bespreking met het panel werden mbt de uitvoering termen gebruikt als: mooie frasering en dynamiek, intonatie, homogeniteit en warme klank. Voor de koorleden, die ook een goed gevoel hadden na de uitvoering, weer een mooie ervaring om in deze ambiance te kunnen optreden.
 

 
 
18 September 2022 Musica sacra concert Refugees in theater aan ‘t Vrijthof Maastricht
Premiere van Refugee compositie van componist Hardy Mertens en tekstdichter Jacques Aussems uitgevoerd door Harmonieorkest St.-Agnes van Bunde en gezongen door Mannenkoor Sweikhuizen en Brunssums mannenkoor. Solist Pascal Pittie.
 

 
VLUCHTELINGEN zijn er van alle tijden. De compositie neemt U mee naar dieptepunten tijdens de vlucht, maar geeft ook telkens weer een doorkijk naar herstel en opbloei. Omdat vooral West-Europa hierbij in het blikveld wordt genomen, is de tekst afwisselend in vier talen (Duits, Engels, Frans en Nederlands/jiddisch) uitgewerkt.
De compositie REFUGEES (vluchtelingen) wordt geplaatst onder de symboliek van de mythologische vogel Phoenix, die telkens na een voorgaand leven, herrijst uit zijn eigen as.
Link naar Concert REFUGEES met de geluids- en beeldopname van het concert vanuit het publiek.
Tijdens het concert zijn er ook door L1-Radio audio-opnamen gemaakt. Op 9 oktober 2022 zijn deze opnamen uitgezonden in het programma Blaaskracht. Middels bijgaande link gaat u rechtstreeks naar de betreffende L1-pagina Blaaskracht Concert: Musica Sacra alwaar het volledige concert beluisterd kan worden.
 
06 Februari 2022

Arno Hochstenbach, reeds meer dan 50 jaar lid van Mannenkoor Sweikhuizen, is te gast in het programma Partimento van omroep BieOs op zondag 06 februari 2022.
Link naar BieOs Omroep met de geluidsopname van het gesprek.
 
14 Oktober 2021

Koordirigent Hans Luesink is te gast bij Toine Sporken in programma Blaaskracht van L1 op zondag 10 oktober 2021.
Link naar de L1 pagina met de geluidsopname van het gesprek.
 
8 Oktober 2016
Geluidsfragment afkomstig van het programma L1 Cultuurcafé-serie 'De Vereniging' . Link naar de L1 pagina.
 
22 April 2012 Margraten
Streekomroep LOO-tv (de publieke omroep voor Brunssum, Onderbanken en Schinnen) heeft op 22 april 2012 opnames gemaakt van het bezoek van familie van Victor Kalander aan de Amerikaanse begraafplaats te Margraten.
 
2012 Sweikhuizen
In het kader van de serie “Daar is mijn Vaderland” van L1 TV zijn door Maurice Nijsten in 2012 TV-opnamen gemaakt van de typische Limburgse woon- leefomgeving Sweikhuizen (volledige uitzending).
In deze uitzending wordt door het Mannenkoor Sweikhuizen het lied t Greun van t graas uitgevoerd.