Directie

Hans Luesink, dirigent Mannenkoor St. Caecilia Sweijkhuizen
 
Sinds 2009 is Hans Luesink dirigent van het Mannenkoor St. Caecilia Sweijkhuizen. Hans studeerde piano en zang bij Rien Rats en Eric Hermans en behaalde zijn diploma koordirectie aan het Maastrichts Conservatorium. Tevens was hij dirigent en artistiek leider van het Venloos Gemengd koor Zanglust.
 
Hij werkte samen met internationale solisten o.a. John Bröcheler, Hubert Delamboye, Angelina Ruzzafante, Carla Maffioletti, Tord Walström, Frans Kokkelman en vele anderen.
 
Hij was 25 jaar dirigent van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius met welk hij vele successen behaalde. Met hen werd hij drie maal Limburgs koor van het jaar en in het laatst jaar zelfs Nederlands koor van het jaar. Tevens was hij 23 jaar dirigent van het Landgraafs Mannenkoor. Met zijn koren gaf hij concerten niet alleen in de regio maar ook in Oslo, Praag, Budapest, Salzburg, Wenen, Lissabon, Faro, Albufeira, Ljubljana, Amsterdam, Den Haag, Keulen en was genodigd om deel te nemen aan vele koor-festivals o.a. het festival van de Algarve in Portugal.
 
Naast het Ere- dirigentschap van St Pancratius ontving Hans de Cultuurprijs van de Gemeente Landgraaf en werd hij koninklijk onderscheiden in de ode van Oranje Nassau voor zijn verdiensten voor de internationale samenwerking in het onderwijs.