Pianiste

Mariëlle Frijns
 
De Kerkraadse Mariëlle Frijns koos op twaalfjarige leeftijd ervoor haar liefde voor de piano verder centraal te stellen in haar leven. Op dat moment kwam zij onder de hoede van de conservatoriumpedagoog Jo Dusseldorp. Haar eerste jaren als student aan het Maastrichtse Conservatorium studeerde ze bij de pianiste Tilly Keessen. Deze fase sloot Mariëlle af met haar diploma voor Docerend Musicus. Aansluitend vervolgde zij haar opleiding bij de Poolse pianopedagoge Barbara Grajewska en behaalde haar diploma voor Uitvoerend Musicus “met onderscheiding”. Dankzij de toekenning van een studiebeurs van het Dorrie Stoop Fonds kon zij haar studie vervolgen bij de concertpianist Levente Kende in Antwerpen.
 
Haar hart lag inmiddels bij de Kamermuziek en Liedbegeleiding en met deze specialisatie sloot zij dan ook haar conservatoriumopleiding eveneens “met onderscheiding” af.
 
Verder volgde Mariëlle masterclasses bij nationaal en internationaal bekende pianisten als Rudolf Janssen, Peter Donohoe, Semjon Skigin, Tan Crone en bij het pianoduo Volker en Hans-Peter Stenzel.
 
Mariëlle Frijns concerteert graag samen met solisten, waaronder Kelly God, Angelina Ruzzafante, Carla Maffioletti en Antonia van der Beesen. Vocale en instrumentale solisten weten de weg naar Mariëlle als pianorepetitor en coach ook te vinden bij het instuderen van en het voorbereiden op liedrecitals, opera’s, instrumentale uitvoeringen en concerten. Als pianocoach heeft zij een pianolespraktijk en geeft zij met veel plezier les aan zowel kinderen alsook volwassenen. Steeds op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen speelt zij regelmatig in diverse kamermuziekensembles en is zij als vaste pianiste / repetitor verbonden aan meerdere koren. Zij geeft concerten in binnen- en buitenland en verleende haar medewerking aan diverse CD-opnames.